Matavfall

 

Matavfall er alt avfall som kjem frå det du kan putte i munnen.

 

Slik gjer du det

For å få utlevert bioposer, knyt ein pose på behaldaren før neste tømmedag, så legg renovatøren att ein rull- då er du klar for sortering.

  1. Bruk sansane: sjå, lukt og smak på maten før du eventuelt kastar den. Å ikkje kaste spisbar mat er bra for både lommeboka og miljøet.

  2. Fjern eventuell emballasje og kast matavfallet i bioposen. Dei toler mindre enn ein plastpose, så ta gjerne litt papir i botn av posen.

  3. Samle bioposane i eigen behaldar for våtorganisk avfall, og set denne ut for tømming når renovasjonsbilen kjem.

—>Typiske ting du sorterer som Matavfall:

Kaffegrut, Skrotter, Fruktsteinar, Rekeskal, Små kjøttbein, Fett og matolje.


—> Typiske ting du ikkje sorterer som Matavfall:

Snus, Potteplante, Mat med emballasje, Jordmassar, Tyggegummi.

Kva blir det til?

Alt våtorganiske avfall i området vårt blir til kompostjord. Denne jorda kan du kjøpe og nytte for ein frodigare hage.

Kjelde: Sortere.no

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

Forrige
Forrige

Papp, papir og kartong

Neste
Neste

Metallemballasje