Sirkulære Sogn: Korleis ivareta matressursane våre?

Å redusere matsvinn kan bety enormt mykje på verdsbasis. I april er det fagdag om korleis ein kan auke bevisstheita i vår eigen region.

Noreg har forplikta seg til FN sitt bærekraftsmål om å halvere det globale matsvinnet innan 2030. Å redusere matsvinn kan redusere svolt og matmangel, redusere klimaavtrykk, bevare naturressursar og styrke økonomiske system.

Men korleis kan me auke bevisstheita rundt berekraftig matproduksjon og forbruk i vår eigen region? Det vil årets fagdag ta for seg.

Fagdagen blir arrangert torsdag 25. april kl. 09 - 15 i kultursalen på Nasjonalt villakssenter i Lærdal.

Gå til påmelding

SIMAS vil bidra med to foredrag denne dagen:

  • Tall og fakta matsvinn Indre Sogn - v/Jørn Mortensen, rådgivar i SIMAS

  • Sist i verdikjeda – Frå matavfall til kvalitetskompost Utfordringer og moglegheiter v/ Dagny Ugulsvik Alvik, direktør i SIMAS

Arrangementet er ein unik moglegheit for kommunar og næringsliv til å bidra til ein meir berekraftig framtid for matproduksjon og forbruk i regionen vår. Me ser fram til ein dag fylt med innsikt, læring og inspirasjon!

    • 09.00 - Velkommen! v/Ingeborg Lysne, næringsrådgjevar i Lærdal kommune

    • Lise Sundberg v/Smake Meir står for maten i pausane gjennom dagen, Nydelege smårettar som viser matredding i praksis.

    • Tall og fakta matsvinn i Norge - Norsk Institutt for bærekraftsforskning ved Ina Charlotte Berntsen

    • Matsvinn i primærleddet – v/fruktbonde Harald Blaaflat Mundal, Blaaflat gard i Lærdal

    • Fakta om matsvinn frå Norges største pakkeri for frukt og grønt - Sogn frukt og grønt v/ Inghild Lysne Sanden

    • Mindre matsvinn er vinn-vinn, matsvinn i eit verdikjedeperspektiv - ved Sentral Kulturansvarleg Produsent (SKP) frukt,Harald Blaaflat Mundal, Gartnerhallen

    • Utnytting av overskotsmat - Matsentralen Vestland v/ Monica Rieber-Mohn Fuhr

    • Matredding i praksis - Haugen Gardsmat ved Odd Ohnstad

    • Tall og fakta matsvinn Indre Sogn - SIMAS v/Jørn Mortensen

    • Matsvinn i Norge, utfordring og moglegheiter - Spis opp maten v/Mette Havre

    • Matredding som ny næring - Presentasjon av lokale verksemder som nyttar matsvinn som ressurs

    • Sist i verdikjeda – Frå matavfall til kvalitetskompost Utfordringer og moglegheiter v/ Dagny Ugulsvik Alvik, SIMAS

    • Paneldebatt leia av journalist og matreddarentusiast Hanne Stedje

    • 15.30 Avslutning v/ordførar i Lærdal kommune Audun Mo

    • 14.00 – 17.00 Minimarknad med lokale utstillarar i foajeen

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

https://www.gasta.no/
Forrige
Forrige

Slik unngår du hagerømlingar

Neste
Neste

Her finn du årsmeldinga for 2023